Welke airco kiezen?

Terug naar overzicht

Welke airco kiezen? Zo kiest u de juiste!

Welke airco kiezen? De vraag die iedereen zichzelf stelt zodra ze besloten hebben om een airco aan te schaffen. Dat is ook een logische vraag want er zijn nu eenmaal verschillende soorten airco’s geschikt voor verschillende soorten ruimtes. Afhankelijk van welke ruimte(s) u in uw woning of pand wilt koelen, is de ene airco beter geschikt dan de andere. In dit artikel zetten we verschillende soorten airco’s voor u op een rijtje zodat u de juiste kunt kiezen voor uzelf!

Single split airco

De single split airco is zonder twijfel de bekendste airco. Het is daarmee ook het meest voorkomende airco systeem. Het bestaat uit een binnen- en buitenkant en hij is perfect geschikt om enkele ruimtes en kamers te verkoelen of te verwarmen. De buitenunit van een single split wordt namelijk aangesloten op één binnenunit.

Multisplit airco

Wilt u meerdere ruimtes en kamers verkoelen in uw woning of pand? Dan is de multisplit airco iets voor u. In het geval van deze airco kunt u namelijk 5 binnenunits op één buitenunit aansluiten. Daarnaast zijn deze allemaal individueel instelbaar. Tot slot kunt u diverse buitenunits in verschillende stijlen en formaten combineren met elkaar. Zo krijgt u eenvoudig in elke ruimte en toestel past bij uw behoeftes. Zo weet u zeker dat elke ruimte die u gekoeld wilt hebben, ook echt maximaal en effectief gekoeld wordt naar wens.

Mobiele airco

Mobiele airco’s zijn in 2 varianten verkrijgbaar: de monoblock airco en de split airco. De monoblock airco is een airconditioning zonder buitenkant. Het is een apparaat dat u op wieltjes verplaatst. U plaatst het bij een raam en de warmte lucht wordt via een slang naar buiten verplaatst. Een split airco heeft wel een binnenkant en een buitenkant. U bevestigt de buitenkant aan de gevel van uw woning en de binnenunit wordt dan binnen geïnstalleerd. Het voordeel van mobiele airco’s is dat u ze relatief eenvoudig van plek veranderd.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over het kopen van de juiste soort airco voor uw situatie? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Hodi Koeltechniek. U bereikt ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch telefonisch via 073 – 5210577. U bereikt ons per mail via info@hodikoeltechniek.nl. We helpen u graag verder.